Home · Ron Lubbersen   

Ron Lubbersen

     

    

 

 

 

 

 Acteur / Regisseur / Communicatie - Trainer

 Ron Lubbersen (1958)
rlubbersen@zeelandnet.nl
info@trance-en-theater.nl
telefoon 0118 627808 / 06 2156 4204

Met een theateropleiding op zak, begon ik in 1988 als Provinciaal Toneeladviseur. Als die jaren heb ik een theaterreis vol mooie uitzichten en inzichten mogen maken. Talloze theatercursussen heb ik gegeven, bij talloze theaterverenigingen in Zeeland. Talloze theaterfestivals heb ik in verschillende rollen bezocht, als acteur, trainer en regisseur. De Theaterschool De Ambitie heb ik opgericht met Spel en Regieopleidingen. Mooie regies heb ik gedaan bij het Middelburgs Theater, bij Het Provinciaal Jongerentheaterfestival Zeeland , bij de Zeeuwse Komedie en in de Provincie Zeeland kunnen uitvoeren. In  ‘De Vortex’ van Noel Coward gespeeld in het De la Mar in Amsterdam. In het najaar van 2010  was er ´De Man van la Mancha´, een prachtige en grote buitenproductie van Theater de Wegwijzer. In de rol van pastoor heb ik meegespeeld en onder andere het prachtige  ´De Profundis ´  mogen zingen.  

En..natuurlijk  was er de oprichting van Het Kultureel Pakhuis in 2001. Door de jaren heen  ontstonden er wonderschone voorstellingen als  ´Verlies en Verlangen’, ‘Ondeugd bestaat niet` , ´Troost, wat bezielt je? ..Theateropenbaringen´  en natuurlijk de  - ter plekke - geïmproviseerde theatervoorstellingen ‘Het Pakhuis de vloer op!’.  Voor het publiek  theatraal erg spannende en haast rituele belevenissen met een soepele, gedisciplineerde en getrainde cast van spelers om dat vorm te geven en als regisseur heerlijk om die voorstellingen te componeren en te begeleiden!

Theater maken is een nooit eindigende reis voor mij.

Of ik nu regisseer, of speel als acteur , of als dagvoorzitter werk , of bij Scoop als adviseur, als trainer in ‘Power to Grow ’, of als  communicatietrainer met een theatrale touch  in bedrijven in trainingen die gaan over  functionerings - en beoordelingsgesprekken, conflicthantering, vergadertechnieken, slecht nieuws gesprekken, assessments, agressiebeheersing, omgaan met schokkende ervaringen en persoonlijke effectiviteit…

Ik werk altijd er  aan  om de buitenwereld van de vorm  ( het theatrale, de vaardigheden, de competenties, the performance ) te verbinden met de innerlijke wereld van de geest ( de trance, het voelen, the insight) . Daar zicht op geven en meer balans in aanbrengen met mijn theatrale en communicatieve vakkennis is mijn streven en daarvan gaan de  mensen met wie ik werk beter  en effectiever  functioneren.

Overigens met  respect voor het menselijke systeem, want een mens zal altijd magischer dan een methode zijn en  mysterieuzer dan een techniek.

“..Wanneer ik naar het theater ga en volkomen begrijp wat zich op de planken afspeelt, kan dat nooit een goed toneelstuk zijn.”.  ( Edward Albee)

Maar het streven naar dat inzicht stuwt me bij de mensen met wie ik werk.

Ron Lubbersen

03.08.2011. 10:52

© Trance en Theater 2001 - 2024 || Login